אחים אנחנו https://achim-anachnu.co.il/ Thu, 30 Nov 2023 09:22:25 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 עמוד תוכן https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/%d7%a2%d7%9e%d7%95%d7%93-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f/ https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/%d7%a2%d7%9e%d7%95%d7%93-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f/#respond Tue, 22 Aug 2023 09:01:18 +0000 http://achim-anachnu.co.il/?p=810 Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

הפוסט עמוד תוכן הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>

מהי סטומה?

סטומה נוצרת כתוצאה מניתוח שנועד להסיר מחלה או להקל את התסמינים שלה. מדובר בפתח מלאכותי המאפשר מעבר של צואה מהמעי או שתן מדרכי השתן.

הסטומה נוצרת מקצה של המעי המובא אל דופן הבטן כדי ליצור סטומה (פיום)

סוגי סטומה:

לסטומה 3 סוגים, כאשר כל סוג מיועד לבעיה אחרת; קולוסטומי, איליאוסטומי, אורוסטומי

כל שם מעיד על על המיקום של הסטומה כפי שיפורט בהרחבה בהמשך

קולסטומי = סטומה הנמצאת בחלק המעי הנקרא קולון (מעי גס)

אילאוסטומי= סטומה הנמצאת בחלק המעי הנקרא איליאום (מעי דק)

אורוסטומי = סטומה הנמצאת במערכת האורונרית (מערכת השתן)

קולסטומי:

בניתוח קןלוסטומי, חלק מהמעי הגס של המטופל מובא אל דופן הבטן ליצירת סטומה.

פיון (סטומה) של קצה המעי הגס אותו מוצאים מבעד לדופן הבטן כדי לאפשר מוצא להפרשות וגזים. מעקף הקטע החולה והטיית הצואה ממנו

מיקום הקולוסטומי:

ימני או שמאלי, תלוי בממצא

תוכן יציאות:

מוצקות, מלווה בריחות גזים

איליאוסטומי:

בניתוח אליאוסטומי החלק הסופי של המעי הדק, המכונה אילאום, מובא כל דופן הבטן ליצירת סטומה. איליאוסטומי מבוצעת בדר״כ במקרים קצה המעי הדק נגוע במחלה.

בחלק זה של המעי הצואה בדר״כ נוזלית, מאחר ואין שריר השולט על הפרשות הסטומה, יש צורך לאסוף את הצואה באמצעות שקית הסטומה

איליאוסטומי נעשית כאשר חלק מהמעי הגס מוסר (או שפשוט זקוק למנוחה) וקצה המעי הדק מובא אל דופן הבטן ליצירת סטומה. אילאוסטומי יכולה להיות זמנית או קבועה.

מיקום האיליאוסטומי: 

בטן ימין תחתונה

תוכן יציאות:

נוזליות ומכילות מיצי קיבה היוצאות בצורה שקטה ללא גזים.

אורוסטומי

אם שלפוחית השתן או מערכת השתן ניזוקו או שהם נפגעו ממחלה והאדם אינו מסוגל להטיל שתן באופן רגיל, האדם יזדקק לסטומה להפרשת שתן. סטומה זו נקראת אורוסטומי. או בשם נוסף ileal condouit או bericker של שלפוחית השתן.

 

בניתוח, חלק קצר מהמעי מובא אל דופן הבטן מצד ימין והקצה השני נתפר.  השופכנים מנותקים משלפוחית השתן ומחוברים מחדש לחלק המבודד של המעי. מכיוון שחלק זה של המעי קטן מכדי לשמש כמאגר ואין שריר או שסתום לשליטה על הטלת השתן, תידרש לאדם שקית אורוסטומי לאיסוף השתן

* המידע הנמסר כאן נכתב מטעמי נוחות בלשון זכר, אך מיועד לנשים וכגברים כאחד.

* המידע הנמסר כאן אינו מהווה חוות דעת רפואית ואינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי

צוות ׳אחים אנחנו׳ מונה אחים מוסמכים בעלי ניסיון רב במחלקה פנימית וטיפול בפצעי במטופלים הנושאים את כל סוגי הסטומות, הניסיון אותו צברו במהלך השנים מביא לתוצאות הנראות לעין וטיפול נאות ומקצועי
צוות ׳אחים אנחנו׳ ידריך אתכם ויטפל בסטומה של יקיריכם במסירות, תוך שימוש בציוד סטומה ואמצעים המתקדמים ביותר העומדים לרשותנו, לפי המלצות המומחים ואחים מרכזי טיפול בפצע וסטומה.

להתייעצות עם אח בעל ניסיון רב בטיפול בפצעים וסטומה חייגו 0533356264

הפוסט עמוד תוכן הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>
https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/%d7%a2%d7%9e%d7%95%d7%93-%d7%aa%d7%95%d7%9b%d7%9f/feed/ 0
post3 https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post3/ https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post3/#respond Tue, 22 Aug 2023 09:00:41 +0000 http://achim-anachnu.co.il/?p=808 Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

הפוסט post3 הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>

מהו פצע לחץ ?

מהו פצע לחץ ?

פצע לחץ הינו מצב של פגיעה בשלמות העור, בעקבות ליקוי (ֿהפרעה) באספקת דם לרקמות שונות בגופנו.

הפגיעה בעור נגרמת כתוצאה מלחץ מתמשך על פני רקמת העור, באזורים בהם העצם סמוכה לרקמת העור.

 

לדוגמא:

חלק גוף אחורי הכולל:

ראש אחורי

עצמות השכמות (ֿכתפיים)

מרפקים

סקרום (עכוז)

עקבים

ברכיים

גורמי סיכון אפשריים להיווצרות פצע לחץ:

  1. לחץ ישיר על רקמת העור הסמוכה לעצם
  2. יובש בעור
  3. ירידה בתפקוד, עקב שינויים מנטליים
  4. מוגבלות בניידות וירידה בתחושה
  5. אי שליטה על סוגרים (ֿגם חלקית) ושכיבה על מצע רטוב או לח
  6. תת משקל או לחילופין עודף משקל

כיצד אנחנו מפחיתים את הסיכון לפצעי לחץ?

היגיינה: הקפדה על רחצה יומיומית, שמירה על עור יבש, הקפדה על שימוש במצעים יבשים

שימוש בתכשירים מגיני עור לאחר המקלחת-לדוגמא, משחות או קרמים, השומרים על גמישות/רכות/שימון העור ובכך מסייעים בשמירה על לחות העור ועל שימונו ומונעים יובש וסדקים

בדיקה יומיומית של העור– מטרת הבדיקה לזהות שינויים בעור כגון: אודם שאינו חולף, פגיעה בשלמות העור הנגרמים באופן ישיר כתוצאה מלחץ.

מניעת כאב – הכאב הינו מגביל באופן ישיר את התנועה החופשית, דבר העלול לגרום להיווצרות של פגיעה בשלמות העור, יש לטפל בכאב מוקדם ככל הניתן, ולהקפיד על קצב הטיפול שנקבע

להימנע מלבוש לוחץ או נעליים שאינם מתאימות

ניידות- הקפדה תמידית על הנעת הגוף בכדי להפחית לחץ ממושך על מקור אחד או על אזור אחד

שינויי תנוחה- במטופל סיעודי הנזקק לשירותיו של האחר חשוב מאוד לבצע שינויי תנוחה כל שעתיים- בכך ניתן למנוע לחץ ישיר על רקמת עור הסמוכה לעצם

שימוש בציוד המתאים למניעת פצעי לחץ- כריות, תומכי עקב, מזרון מפחית לחץ, מזרון דינאמי, תחבושות מרפדות למניעת פצע לחץ

תזונה ונוזלים בהתאם להמלצות רופא או דיאטנית

זכרו- כל פצע מתחיל מפגיעה בשלמות העור ולו הקטנה ביותר

* המידע הנמסר כאן נכתב מטעמי נוחות בלשון זכר, אך מיועד לנשים וכגברים כאחד.

* המידע הנמסר כאן אינו מהווה חוות דעת רפואית ואינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי

 

צוות ׳אחים אנחנו׳ מונה אחים מוסמכים בעלי ניסיון רב במחלקה פנימית וטיפול בפצעי לחץ בכל הדרגות יחד עם ניסיון טיפולי בפצעים קשיי ריפוי, הניסיון אותו צברו במהלך השנים מביא לתוצאות הנראות לעין תוך שימור המצב הנוכחי והבאה לשיפור ושיקום רקמת העור
צוות ׳אחים אנחנו׳ ידריך אתכם ויטפל בפצע של יקיריכם במסירות, תוך שימוש בחבישות ואמצעים המתקדמים ביותר העומדים לרשותנו, לפי המלצות המומחים ואחים מרכזי טיפול בפצע.

להתייעצות עם אח בעל ניסיון רב בטיפול בפצעי לחץ חייגו 0533356264

הפוסט post3 הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>
https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post3/feed/ 0
post2 https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post2/ https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post2/#respond Tue, 22 Aug 2023 08:57:16 +0000 http://achim-anachnu.co.il/?p=806 Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

הפוסט post2 הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>

מהו צנתר מרכזי ?

צנתר מרכזי, הינו התקן/צנתר המוחדר בשיטה סטרילית אל תוך אחד מהוורידים הגדולים והמרכזיים בגוף האדם. המשותף לכל סוגי הצנתרים שקצהו הפנימי של הצנתר הנקרא tip מגיע עד לכניסה לעלייה הימנית של הלב ואילו קצהו החיצוני נשאר מחוץ לגוף וסגור בפקק ייעודי הנקרא needleless

למי מיועד צנתר מרכזי?

צנתר מרכזי מיועדים לחולים אונקולוגים מסוגים שונים או למטופלים הזקוקים לטיפול אנטיביוטי תוך וורידי ארוך טווח, או להזנת על ארוכת טווח

למה משמש צנתר מרכזי?

צנתר מרכזי תפקידו לספק גישה נוחה וקלה לווריד מרכזי בכדי לעשות בו שימוש לקבלת טיפול כימי, נוזלים, תרופות, נטילת דגימות דם למעבדה, מנות דם במידת הצורך ואף כלכלה תוך ורידית דרך אותו הצנתר.

התקנת צנתר מרכזי מונעת וחוסכת מהמטופל את אי הנעימות הנגרמת כתוצאה מדקירות מחט חוזרות ונשנות בורידי הזרוע לעיתים אף ע״י צוות שאינו מיומן מספיק.

יתר על כן, הצנתר המרכזי מאפשר מתן טיפול ביתי, כתוצאה ישירה מכך מופחת משמעותית הצורך בביקורים במרכזים הרפואיים ובכך משתפרת איכות החיים של המטופל. 

אורך חיי הצנתר בגוף האדם הוא חודשים עד שנים

סוגי צנתר מרכזי?

  • צנתר מרכזי מסוג picc-line
  • צנתר מרכזי מסוג פורט א-קאט (Port-A-Cath( 
  • צנתר מרכזי מסוג Hickman

טיפול שוטף בצנתר מרכזי

הימצאות הצנתר בגוף דורשת תפעול שוטף וייחודי במטרה לשמור על תקינותו ופעילותו השוטפת, הפעולות הייחודיות הללו יבוצעו ע״י צוות סיעודי מיומן שהוסמך לכך

התפעול השוטף של צנתר מרכזי כולל 

  • שטיפה סדירה של הצנתר בכדי למנוע סתימה של הצנתר, את השטיפה מבצעים בדר״כ אחת לשבוע
  • החלפת הפקקים הייעודיים needleless המחוברים לקצהו החיצוני של נתיבי הצנתר, בכדי להפחית את הסיכון לזיהום מקומי
  • החלפת חבישה במוצא הצנתר, החלפת החבישה מתבצעת בדר״כ בתדירות של אחת לשבוע. יש להימנע מהרטבה או קילוף של החבישה בעת הרחצה. אם החבישה בכל זאת נרטבה או התקלפה יש להחליפה מיד. בכדי למנוע את הרטבת החבישה בעת הרחצה יש לעטוף את חלק הזרוע בו נמצא קצה הצנתר בניילון נצמד.

בעיות וסיבוכים

זיהום

במקום מוצא הצנתר ( החלק בו הצנתר נכנס לגוף) מהעור או מסביב לו עלול להתפתח זיהום. הזיהום עלול להתפתח כתוצאה מחוסר תחזוקה נכון של הצנתר. אם אזור מוצא הצנתר כואב, אדום, חם, נפוח, מפריש נוזלים או חום הגוף עולה, יש לפנות ולדווח על כך לצוות הרפואי/הסיעודי המטפל בכם. במידה וחום גוף עולה מעל 38.0 מעלות ו/או חשים צמרמורות או הזעה יש לפנות מיד לביקורת רפואית.

  

קרישי דם

ישנה ייתכנו להיווצרות קרישי דם (טרומבוס) מחוץ לצנתר או בצנתר עצמו. יש לשים לב לנפיחות במקום הצנתר או כאשר לא ניתן לשטוף את הצנתר והעירוי אינו עובד. במקרים אלו ייתכן ישנה חסימה בצנתר ויש לפנות מיד לביקורת רפואית.

קרע או חתך בצנתר

חשוב מאוד לשמור על שלמותו של הצנתר, בכדי למנוע פגיעה בשלמות הצנתר חיתוך של הצנתר או קריעה שלו. 

אין להשתמש במספריים או בחפצים חדים בקרבת הצנתר. 

אם זיהיתם קרע או חתך בצנתר, יש לוודא כי סגר הצנתר סגור מעל מקום הקרע ולפנות מיד לביקורת רפואית.

תחזוקה נכונה של הצנתר מונעת אירועים מסוג אלו

היפרדות הפקק needleless מקצה הצנתר

יש להקפיד כי הפקק הייעודי needleless המחובר לקצה הצנתר יהיה סגור היטב באופן תמידי, 

במידה והפקק התנתק, 

  • בדוק שסגר הצנתר סגור במקום המיועד לכך, 
  • יש לנקות את קצה צנתר בפד סטרילי הטבול בתמיסת חיטוי (אלכוהול), 
  • יש לחבר פקק נקי בצורה סטרילית (יש לוודא כי ברשותך פקק חליפי לשימוש בעת הצורך), 
  • יש להדגיש כי אין להשתמש שימוש חוזר בפקק שנשלף

שליפה של הצנתר בצורה ספונטנית, באופן מלא או חלקי

במידה והצנתר נמשך בחלקו או באופן מלא החוצה יש ללחוץ באופן מיידי לחיצה ישירה על מוצא הצנתר. במידה והצנתר יצא באופן חלקי יש לקבע את הצנתר לזרוע על מנת למנוע שליפה מלאה של הצנתר. 

יש לפנות באופן מיידי לביקורת רפואית

לסיכום:

יש לפנות לביקורת רפואית במקרים הבאים:

  • חום גוף מעל 38.0
  • קשיי נשימה
  • צמרמורות
  • הזעה
  • אודם, חום, נפיחות, כאב מקומי בזרוע בה הוחדר הצנתר
  • בחשד לסתימת הצנתר
  • שליפה מלאה או חלקית של הצנתר
  • קרע בצנתר
* המידע הנמסר כאן נכתב מטעמי נוחות בלשון זכר, אך מיועד לנשים וכגברים כאחד.

* המידע הנמסר כאן אינו מהווה חוות דעת רפואית ואינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי

צוות ׳אחים אנחנו׳ מונה אחים מוסמכים לטיפול נמרץ ואונקולוגיה, בעלי ניסיון ומיומנות לביצוע טיפול בצנתרים מרכזיים מכל סוג שהוא

צוות ׳אחים אנחנו׳ יטפל בצנתר של יקיריכם

במסירות, תוך שימוש באמצעים המתקדמים ביותר העומדים לרשותנו, לפי המלצות המומחים ואחים מרכזי טיפול באונקולוגיה.

להתייעצות עם אח בעל ניסיון רב בטיפול בצנתרים מרכזיים חייגו 0533356264

הפוסט post2 הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>
https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post2/feed/ 0
post1 https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post1/ https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post1/#respond Tue, 22 Aug 2023 08:56:10 +0000 http://achim-anachnu.co.il/?p=803 Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

הפוסט post1 הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>

מהי סוכרת-diabetes mellitus ?

סוכרת היא מחלה המתאפיינת בריכוז גבוה של סוכר (גלוקוז) בדם.

בשפה הלטינית המחלה נקראת Diabetes mellitus (שתן מתוק). 

מקור השם: כאשר רמת הסוכר בדם עולה מעל סף מסוים (180 מ״ג/לדציליטר), רמת הסוכר הגבוהה גוברת על כושרן של הכליות לספוג אותו, וכתוצאה מכך מופרש עודף הסוכר לשתן (בעבור היו הרופא טועם את השתן של המטופל ומרגיש אם הוא מתוק או לא) – מצב שנקרא גליקוזוריה (ולפעמים גם גלוקוזוריה).

כאשר רמות הגבוהות של הסוכר בדם אינן מטופלות, הן עלולות לגרום לסיבוכים בניהם ׳כף רגל סוכרתית׳ עליו נרחיב בהמשך

סוכרת היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בעולם, ושיעור החולים בה גדל בהתמדה. מעריכים שבין 8% ל־9% מתושבי ישראל חולים בסוכרת וכי אצל כ־20% מחולי הסוכרת המחלה לא אובחנה, והם עדיין אינם מודעים לקיומה.

כף רגל סוכרתית

מצב "כף רגל סוכרתית" (כיב, זיהום, נמק בכף הרגל), מהווה את אחד הסיבוכים היותר שכיחים של מחלת הסוכרת. 

בספרות המקצועית הרפואית מוערך , כי כ- 4%-10% מכלל חולי הסוכרת סובלים מכיבים בכף הרגל, כאשר מידי שנה, 2%-4% מהם, מפתחים כיבים חדשים. 

במקרים לא מועטים עלול מצב זה להסתיים בקטיעות גפיים ברמות שונות (לפחות 50% מכלל הקטיעות בבתי החולים).

כיצד מתפתחת כף רגל סוכרתית?

אצל חולי סוכרת רבים עלולות להופיע, עם הזמן מסיבות שונות, פגיעה בתפקוד העצבים (נוירופתיה), פגיעה בכלי הדם ההיקפיים והפרעה במנגנון ריפוי הפצעים. 

מנגנון הפגיעה בעצבים נובע מ׳שפיכת הסוכר׳ מהתאים בגוף לדם ובהמשך ישיר לכך פגיעה בתפקוד העצבים (נוירופתיה).

הנוירופתיה (פגיעה בעצבים) מתבטאת בחוסר תחושה הגורמת לירידה בתחושות הכאב והטמפרטורה, בפגיעה בתפקוד השרירים ולכן יוצרת חוסר איזון בשמירת מצב עצמות כף הרגל ועיוותים שלה ובפגיעה במנגנון לחות העור הגורמת ליובש של העור. 

היעדר הרגשת הכאב והיעדר הרגשת טמפרטורה פוגעות בהגנה של הרגל מפני טראומה (פגיעות בשלמות העור של המטופל) ומחשיפה קיצונית לקור או חום. 

לא מעטים המקרים בהם מופיעים אצל חולי סוכרת זיהומים קשים של כפות הרגליים הנובעים מחדירת גופים זרים, חבלות קשות ו/או כוויות, שבהעדר תחושת הכאב, החולה אינו מודע להן ולכן אינו מטפל בהם, עד שנעשה מאוחר מידי. 

בליטת עצמות בכף הרגל גורמת להיווצרות יבלות מתחתיהן (קאלוס), שבהעדר טיפול נאות בהן יביאו להתפתחות פצעים וזיהומים. 

העור היבש האופייני לסובלים מנוירופתיה סוכרתית, נוטה להיסדק במקומות רבים. בסדקים אלה נוצרים פצעים שבהעדר הגנת העור, נוטים להזדהם בקלות. פגיעה בכלי הדם ההיקפיים מביאה להפחתה בזרימת הדם הנחוץ לריפוי הפצעים ובמקרים קיצוניים – עלולה לגרום למוות של הריקמה (נמק), ללא קשר לקיום או אי קיום פצעים נוירופתיים. ההפרעה במנגנון ריפוי הפצעים (פגיעה במנגנון החיסון) מעצם הגדרתה, רק מוסיפה לבעיה, שכן זו, גם בהעדר נוירופתיה ו/או פגיעה בזרימת הדם, פוגעת קשות ביכולת הריפוי בעת שנוצר פצע

טיפים למניעת התפתחות של כף רגל סוכרתית

  1. מומלץ לבדוק מידי יום את כפות הרגליים בכדי לחפש סימני סכנה העלולים לגרום להתפתחות כך רגל סוכרתית, לדוגמא: הופעת אודם, נפיחות, שלפוחיות, חתכים שריטות, דימום הפרשה או פצעים. במידה ומתפתחים אחד מהסימנים, יש לפנות מיידית לרופא
  2. מומלץ, לרחוץ ולטפל בכפות הרגליים פעמיים ביום, תוך שימוש במים פושרים (לא קרים ולא חמים). לאחר רחצת כפות הרגליים יש לייבש את כפות הרגליים כולל המרווחים שבין האצבעות באופן יסודי ובסיוע מגבת עם עדיפות למגבת מכותנה, לאחר מכן מריחת קרם לחות על איזורים יבשים בכף הרגל ובמרווחים בין האצבעות
  3. מומלץ לבדוק מידי ערב את כפות הרגליים מול מראה ולבדוק שלא נכרך חוט סביב אצבעות כך הרגל
  4. מומלץ ללכת עם גרביים מכותנה ללא חוטים פרומים
  5. מומלץ ללכת בנעליים סגורות ולא עם סנדלים פתוחות
  6. מומלץ כי טיפול ביבלות (קאלוס) ובציפורניים יתבצע אצל מטפל שהוסמך לכך
  7. מומלץ שלא ללכת בנעליים יחפות בכדי למנוע פגיעה בכפות הרגליים
  8. מומלץ שלא לחמם את כפות הרגליים בסמוך לתנור, מים חמים או כרית חימום וזאת על מנת למנוע כוויות קשות
  9. מומלץ להחליף מידי פעם את הנעליים
  10. מומלץ לבדוק את פנים הנעליים מידי יום. בכדי לגלות אזורי חספוס הנובעים מקפלים, חתכים ותפרים בולטים). יתר על כן לבדוק שאין גופים זרים בתוך הנעליים לדוגמא, אבנים, מחטים, חוטים פרומים ועוד
  11. מומלץ לעשות בדיקת כף רגל סוכרתית אצל אחות מוסמכת אחת לחצי שנה
  12. מומלץ להיבדק ע״י רופא אורטופד עם התמחות לכף רגל כל 4 חודשים
* המידע הנמסר כאן נכתב מטעמי נוחות בלשון זכר, אך מיועד לנשים וכגברים כאחד.

* המידע הנמסר כאן אינו מהווה חוות דעת רפואית ואינו תחליף לייעוץ מקצועי רפואי

 

צוות ׳אחים אנחנו׳ מונה אחים מוסמכים ומיומנים לביצוע מעקב כף רגל סוכרתית, בדיקה לכף רגל סוכרתית, טיפול וחבישת -פצעים סוכרתיים

צוות ׳אחים אנחנו׳ יטפל, יעקוב, ידריך אתכם ויטפל בפצע של יקיריכם

במסירות, תוך שימוש באמצעים המתקדמים ביותר העומדים לרשותנו, לפי המלצות המומחים ואחים מרכזי טיפול בפצעים ומרכזי טיפול בסוכרת

להתייעצות עם אח מומחה סוכרת חייגו 0509-828288

הפוסט post1 הופיע לראשונה ב-אחים אנחנו.

]]>
https://achim-anachnu.co.il/2023/08/22/post1/feed/ 0